Aandacht voor de performance

Aandacht voor de performance

Een teamlid voltooit een taak met een bepaalde uitkomst. In een excellente organisatie wil je als leider dat dat resultaat ook excellent is. Pas nadat je aan het teamlid terugkoppelt wat de kwaliteit van de prestatie is, weet hij of zij in hoeverre het werk aan verwachtingen voldoet. Aandacht daarom voor de vraag: hoe teamleden te laten weten dat hun werk betekenisvol, goed of excellent is en waarom het belangrijk is hen dit te laten weten?

Prestatieterugkoppeling betekent een medewerker laten weten hoe goed zijn of haar prestatie voldoet aan de verwachtingen van jou als leider, van andere medewerkers en van de organisatie. Het gaat om meer dan alleen het resultaat zelf: ook hoe de prestatie tot stand is gekomen in termen van efficiëntie, effectiviteit, duurzaamheid en samenwerking met anderen.

Prestatieterugkoppeling omvat al deze aspecten: informatie over hoe en hoe goed de taak is uitgevoerd. Goede prestaties zijn nu eenmaal goed voor de organisatie, zij beloven kwalitatief goede uitkomsten in de toekomst. Het geven van prestatieterugkoppeling doe je simpelweg omdat je wilt dat medewerkers goed zijn in wat ze doen en dat ook weten. Prestatieterugkoppeling ondersteunt voornamelijk een medewerkers psychologische behoefte aan vakmanschap (competentie).

Zet de eerste stap naar extreem goede leiderschap. Download mijn gratis e-book op https://excellenteorganisatie.nl/